Genomic Genetics International desenvolupa un nou programa integral per tractar pacients amb paràlisi cerebral i trastorns del desenvolupament psicomotor

20 d'abril de 2015


  • El centre mèdic de genòmica aplicada, conjuntament amb Método-Essentis® i el Grup Catalònia, desenvolupa un tractament multidisciplinari partint del coneixement de l’ADN del pacient.  


  • Aquest programa engloba l’estudi genètic de Genomic Genetics, el programa de neurorehabilitació  de Método- Essentis® -basat en la neurorehabilitació holística- i les infraestructures adaptades a aquest tipus de pacients del Grup Catalònia.

 

Genomic Genetics, Método-Essentis® i el Grup Catalònia creen el “Programa Integral per a Trastorns del Desenvolupament Neurològic” per oferir una atenció global que dóna resposta a cadascuna de les necessitats individuals dels pacients amb paràlisi cerebral i trastorns del desenvolupament psicomotor. El tractament d'aquests problemes comprèn la interacció de molts aspectes, per la qual cosa és fonamental la participació d'un equip multidisciplinari que orienti la rehabilitació de l'afectat. 

Aquest programa parteix de l'anàlisi genètica de Genomic Genectics, Neuroprogram, que aplica la tecnologia de microarrays d'ADN i del Bioxip desenvolupat pel Director Mèdic de Genomic Genetics International, el Prof. Doctor José Ignacio Lao, per conèixer l'ADN de la persona i poder establir-hi un tractament personalitzat. Aquest estudi permet conèixer els factors ambientals que afecten l'organisme, tals com el nivell de toxicitat d'una persona a diferents fàrmacs. També permet conèixer amb major profunditat les capacitats i limitacions per al neurodesenvolupament, així com el funcionament metabòlic que condiciona les funcions orgàniques del pacient. Aquest escenari permet dissenyar un pla per a l'optimització del rendiment a nivell cel·lular que garanteix la salut del pacient tenint en compte aquesta valoració. 


A partir d'aquest estudi i interpretació de la informació genètica, l'equip de terapeutes de Método-Essentis® realitza un programa pluridisciplinari de neurorehabilitació, totalment individualitzat, que dóna resposta a la paràlisi cerebral de cada pacient, no pas tractant-ne la lesió cerebral sinó incidint en la preparació de teixits per desenvolupar-ne al màxim la motricitat. En aquesta fase es treballa, entre altres, la postura, l'equilibri, la coordinació motora i la resistència muscular.


El “Programa Integral per al Desenvolupament” es porta a terme a les instal·lacions que el Grup Catalònia posa a la disposició dels pacients per prestar una assistència integral i proporcionar-los integració, socialització i qualitat de vida.


Aquest programa pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral o amb trastorns del desenvolupament psicomotor, així com la de les seves famílies. Gràcies a l'estudi genètic del Dr. José I. Lao, al programa específic de la mà d’Essentis i al suport del Grup Catalònia, hom té la possibilitat de redefinir i reorientar les estratègies i tractaments d'aquests pacients.